עוגת השמרים של רחל מבורך

עוד אחת מ"סדרת הארוחות האחרונות", והפעם, משפחת אפשטיין. במסגרת החגיגות, מתקמבנת לה עוגת השמרים של ילדותנו. כשנחה עליה רוחה, הייתה רחל השכנה מהדלת ליד מכניסה לביתנו עוגת שמרים מ-ד-ה-י-מ-ה (כשתראו איך עושים אותה, תבינו גם למה- כמו שאמר משהו חכם: אתה רוצה מלוח? – תוסיף מלח, אתה רוצה מתוק? תוסיף סוכר, רוצה טעים? תוסיף שומן). כשאבא נפטר, כל בוקר היה מגיע משלוח של 3 עוגות שכאלו. ועוד התפלאתי למה עליתי 2 קילו בשבעה…

אז איך עושים?
  • 5 וחצי כוסות קמח (שזה בערך קילו פחות חצי כוס)
  • 3 ביצים
  • 50 גרם שמרים
  • חצי כוס סוכר
  • 3/4 כוס חלב פושר
  • מעט מלח
  • סוכר וניל
  • אם משתמשים במרגרינה, חצי חבילה (אם לא- להחליף בחמאה…
  • חמאה קטנה

להמיס את החמאה והמרגרינה. לשים הכל בקיטשן אייד, או במה שיש בבית. מקום חמים, ולהתפיח

למילוי:
  • שוב חצי מרגרינה
  • שוב חמאה קטנה (אמרתי לכם שזה נורא…)
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • כף נס"ק (= נס קפה)

לערבב מילוי. לחלק את הבצק ל3, ולרדד. מכל חלק נרצה לעשות עוגה. כך שנחלק אותו ל3 (בסך הכל 9 חלקים), נשים את המילוי, נגלגל, ונעשה מכל 3 גלילות שכאלו חלה. ניתן לחלות לתפוח

למרוח בביצה, והופה לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.
וכעת… האלמנט...
אחורי שמוכן… לערבב חצי כוס חלב עם סוכר וניל ולשפוך כשעוד חם על העוגות. זה שידרוגיישן מצויין!
ככה זה נראה כשזה יוצא מהתנור
בתאבון!
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכון, פרידות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עוגת השמרים של רחל מבורך

  1. שלומית הגיב:

    השם ירחם. לא מספיק שאנחנו עצובים מזה שאתם נוסעים, אנחנו גם צריכים צנתור?איך נכנסים לרשימת הפרידות? גיל בחו"ל השבוע (חוזר בשישי ה-31) אז נשמח לערב בשבוע הבא.נשיקות!

  2. פינגבאק: קלסר המתכונים שלנו | קיץ אינדיאני

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s