על הא ועל דא

אז מי שחושב שהשלכת זה רק כיף ויפה, שיחשוב שוב… מה אתם חושבים עושים בסוף שבוע אם לא בא לכם להוציא 50-70 דולר על גנן? כן… אוספים את השלכת שהתאספה בגינה. ניסיתי להפעיל את הילדים, באמת שניסיתי- אבל הם אבדו עניין די מהר. הפעלתי את יסמין… בסוף נאספו 2 פחים, ובגלל שלא היה מקום, הלכתי לקנות שקיות נייר. מחר, למי ששכח, יום איסוף הגזם.
img_0731.JPG
אחרי העבודות בבית, הלכנו לwatchung, השמורה שנמצאת במרחק של 2 דקות מהבית, בריצה אני מגיע לשם ב10 דקות (כן צביקה, כבר מברר לכם מסלולי ריצה באיזור, שלא תשתעממו). יש לנו איזה אגמון קטן וכדי שלא תתבאסו מעבודות הגינה- צילמנו לכם וגם לנו קצת ממה שראינו שם…
img_0736.JPG

img_0741.JPG

אחר כך, הלכנו עם משפחת גוז ליריד בsummit, העיר הסמוכה. מסתבר שכל הירידים פה אותו הדבר. סוגרים איזה ארבעה רחובות, ומוכרים קצת אוכל ירידים וקצת פיצפקייס. מובן שמאוד התפלאנו לשמוע עברית מסביבנו – ומסתבר שיש עוד משפחות של ישראלים בעירנו – ועוד שהילדים שלהם בבית הספר של הבנים…
images.jpg
לגבי מכשירי החשמל שסחבנו מישראל, מסתבר שלא כל כך פשוט להשמיש את אלו שעובדים על 220-240 וולט. לכל מכשיר יש הספק אחר, וצריך לקנות טרנספורמטורים שהקטן שבינהם עולה 40 דולר (נניח למדפסת- מחיר של מדפסת חדשה…). כך שמכשירים זוללי הספק לא ממש משתלם להביא לכאן- אלא אם בא לכם להעמיס את הבית, ובעיקר את המטבח בקופסאות גדולות, מכוערות, יקרות ומפחידות…
אז מכונת הקפה שלנו – ארוזה, והקיטשן אייד? נו, מאחר ששלומית קנתה לה 2 קיטשן איידים- בכתום ובתכלת ובמחיר מציאה (200 דולר…), היא נפרדה מההוא הכתום לטובתנו:

והירוק שלנו שוכן לו למטה, מחכה שנחזור לארץ. מה שמוביל אותי לדיון בנושא ספר הבישול האולטימטיבי:
– נניח שהייתם חייבים לבחור לכם ספר בישול אחד שהייתם לוקחים לארץ רחוקה, באיזה הייתם בוחרים? הבנים פיין כבר עשו את הבחירה באורנה ואלה, images-1.jpgואני נאלץ להודות בתענוג רב שהבחירה שלכם היא גם שלנו. ואני רוצה לבקש שמי שהולך לבקר את הבנות אורנה ואלה בשינקין
א) יודה להן בשמנו,
וב) ישאל מתי יצא ספר ההמשך…

מאתמול – כשקיבלנו את הכתום שלנו, עשינו את הלחם הנחמד שלהם, ואת עוגת השוקולד בסאקה (נו טוב, לא היה סאקה, אז שמתי מרטיני…).
images-2.jpg
עוד ספר נחמד שאנחנו חורשים לאחרונה- הספר הבריא של על השולחן. יש שם אסופת מתכונים "בריאים", ונחמדים- כמו למשל סלטי כרוב עם רוטב טחינה, קציצות אסיאתיות, וכאלו.
בקיצור- אנחנו מבשלים כרגיל. זה עוזר להתמקם ולהרגיש בבית…

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על על הא ועל דא

  1. דפנה אפשטיין הגיב:

    סוף סוף כתבת הרבה זמן לא קראתי ממך כול יום אני פותחת לקרוא התמונות מהממות ונחמד על שיתוף החוויות שלכם אני מצטערת שלא השארתם לי את מכונת הקפה חסר לי מאוד הפינוק שלכם אוהבת אמא

  2. עופר פיין הגיב:

    אנחנו נודה להן, מקווה שבקרוב מאוד. אם יצא ספר המשך – אנחנו שולחים לכם 🙂
    אלו בדיוק שני הספרים הכי פופולריים גם אצלנו בבית עכשיו. השבוע, בגלל שהיה חם ולא היה לי כוח לטגן, ניסיתי את הפטנט מ"המטבח הבריא" בחלק הקציצות, לעשות קציצות אפויות בתנור (במקרה שלנו – בטוסטר אובן) במקום מטוגנות. אז נכון שיצא בלי הטעם הממכר של הטיגון, אבל עדיין ממש טעים. שווה.

  3. מיכל שרון הגיב:

    לקחתם את הספר הנכון. נסו את עוגת הגבינה (עם הפירורים והשמנת החמוצה), קלי קלות להכין, טעם גן עדן!
    לא מצליחה להתארגן ולכתוב לכם כמו שצריך, אבל נהנית לקרוא את העדכונים ובמיוחד נהנית מהתמונות המשגעות! המשיכו כך!
    נשיקות
    מיכל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s