הפיצה האולטמטיבית

המתכון המנצח לפיצות, שנשמר במקרר ל4 ימים, ובפריזר לחודשים (רצוי להוציא אותו למקרר יום לפני שרוצים לעשות את הפיצה). המתכון הזה הוא המתכון שמשתמשים בו בלפחות ב5 מהפיצריות המובילות בארהב, כך שהוא שווה ניסוי.
מה צריך?
5 וחצי כוסות קמח
2 כפות מלח
כף שמרים – עדיף אינסטנט
2 כפות סוכר או כף וחצי דבש (אני עשיתי עם סוכר ויצא מעולה)
2 כוסות ו2 כפות מים בטמפרטורת החדר (כלומר- חמימים!)
2 כפות שמן זית (ש"ז)

שמים את כל המרכיבים בקיטשן אייד, מערבבים לדקה במהירות נמוכה, ואם עושים ביד- עם מזלג גדי שהכל יתערבב. משאירים למנוחה לחמש דקות.
שוב בקיטשן אייד – מהירות נמוכה בינונית, ל2 או שלוש דקות. הבצק די דביק בשלב זה.

וכעת, לתכסיס… שמים כף ש"ז על השיש במטבח. מורחים את הבצק לאיזה שליחטה, ומקפלים כמו מעטפה- את החלק העליון והתחתון שמים במרכז, ואח"כ את הצדדים. הופכים ויש מן כדור בצק. מחלקים ל5 חתיכות, וכל חתיכה שמים בשקית ניילון ששמנו בה קצת ש"ז שלא ידבק הבצק. את הבצק הזה שמים במקרר ל4 ימים, או בפריזר עד שרוצים לעשות פיצות.

90 דקות לפני שרוצים לעשות את הפיצה, מוציאים את השקית הנבחרת מהמקרר. שמים אותה על משטח משומן, ומותחים אותה לכעין כדור בצק מתוח. שמים על זה שקית ניילון ומחכים שהתנור יהיה מוכן.
שעה לפני שרוצים לאפות, מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר שיש לו. בינתיים עושים את הרוטב האהוב עליכם.
כשמוכנים לעשות את הפיצה, שמים כוס קמח בקערה, שופכים קצת על המשטח עבודה ועל הידים, ושמים כדור בצק עליו. לאט לאט עם האצבעות מתחילים לשטח את הבצק לדיסק פיצה.הבצק יהיה עבה יותר בצדדים מאשר במרכז. אם הבצק נקרע אפשר להדביק אותו בבצק, או להפוך שוב לכדור ולעשות מחדש. כשהוא מוכן, שמים אותו בתנור (אם יש קמח תירס, עדיף לשים עליו כי הוא לא נשרף כל כך מהר, והבצק לא נדבק לתבנית או לאבן). אופים 4 דקות, ואז מסובבים את הבצק לעוד 5-7 דקות.

נשמע מסובך? זה לא באמת כזה. אבל יוצאות פיצות מד-אי-מות!

בתאבון.

בארוחת החג נצפו סטייקים מעלפים, ברוטב יין אדום. לקינוח הוגשו עוגת גבינה ועוגת שוקולד עם טרפלס…
כולם שמחים ומאושרים.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכון. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על הפיצה האולטמטיבית

  1. נויף הגיב:

    סליחה, אבל אי אפשר לכתוב פוסטים כאלה בלי תמונות.
    לפני: פיצות מהבילות
    אחרי: אנשים מלאים וגמורים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s