אז איך תופסים שמרים?

sourdough-starter.jpg

כל אחד יודע (המממ- כמעט כל אחד יודע?) שהאויר שלנו מלא בשמרים, אז למה ללכת לסופר? יותר עדיף לתפוס אותם ישר, ולהכניס אותם ללחם. רק שהתהליך ההתחלתי לא פשוט, ו(לפחות לי) לא תמיד מצליח.
אחורי שניסיתי בשבוע שעבר להכין שאור (שזו התערובת של השמרים הטבעיים שעליה אני מקשקש), ושלא ממש הצלחתי, ניסיתי מתכון חדש במהלך חמשת הימים האחרונים. בינתיים הכל נראה אופטימי ומבטיח. השמרים שמחים ותוססים להם, יסמין כבר קנתה איזה מכולה של קמח, כי היא מבינה מה מצפה לנו בשבועות הקרובים, והשמחה רבה… לא עוד לחמים מתוקים או חסרי טעם. תוחזר החמיצות לחיינו!!!
איך עושים?
א) מתכוננים נפשית. זה לוקח בערך 4 חודשים, כמו שאתם רואים…
ב) פותחים ספר בישול שסומכים עליו ומתחילים בתהליך. אם תהיה דרישה רצינית, אשמח לשים את המתכון פה אם צריך.
ג) צריך לזכור שהשאור זה כמו טמגוצי. אם רוצים שהוא יחיה, צריך להאכיל אותו, והרבה! לפחות פעם ב3-4 ימים. לגדל שאור זה כמו לגדל ילד, הוא צריך להתייחס אליו יפה, ולטפח אותו.

מה עוד קורה? עונת המתנות בפתח. בהדרכה לתושבים החדשים (אנחנו מקבלים פה הדרכות מכל מני מקומות- מהקורס של יסמין, משלומית, ומשאר החברה שבאיזור), מסתבר שצריך לקנות מתנות לכל העולם ואחותו, וזה הולך ככה:
למורות המחנכות, למורה לאנגלית, למזכירה שבעבודה, לדוורית, למנקי הזבל (לא, אני לא צוחק), ולכל בעלי התפקידים השונים באשר הם שם… לחץ גדול…
christmas-presents.jpg

וכעת, לתחזית, מוגשת בחסות קרפהמאוד:
הבוקר כשיצאתי לעבודה היו בחוץ 19 מעלות, שזה נשמע די טוב, אבל זה לא באמת אם זוכרים שזה בפרנהייט- כלומר, צריך לחסר 32, ולקחת מהתוצאה כ60%, כלומר מינוס שבע. מחר ומחרתיים צפויים שלגים שיערמו לבערך 30 סנטימטר… רבותי, החורף מגיע…

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s