הקנאלאים של מאיה

מי שלא מכיר את מאיה שיכיר ומהר. הבחורה יודעת לבשל (גם בידיעות אחרונות לדעתי, למרות שפה לא ממש מוכרים אותו), ולצלם צילומים מגרים… (ומאוד מומלץ לחטט בבלוג המופלא שלה). אז גם יובל וגם אני עוקבים באדיקות אחרי הבלוג שלה, ומדי פעם מישהו מאיתנו מתגרה מאיזה מתכון ומבצע אותו (הטוויקסים שעשה יובל היו הפקה נחמדה אך עתירת מתוק שלא ממש תחזור על עצמה בקרוב, למשל). הפעם הדפסתי את שיר האהבה של הגברת לקאלאים (canneles), שחיכו בסבלנות לתורם, ואחרי שעשיתי אתמול פלפלצ'ומה ולחם (שלא יצא מי יודע כמה לטעמי, אבל יסמין נהנתה עד מאוד), הוחלט שאתמול נעשה את התערובת, והיום את העוגיות המופלאות (שלכבודן נקנתה תבנית של מיני מאפינס, כך שניסינו עם 2 תבניות- מיני ופול סייז- מה יותר טעים? בסוף מגלים). לפרוייקט גוייסו הבנים, שנהנו מהעשיה ומהתוצרת:
– חצי כפית חמאה בכל חור, כמו שכתוב!
img_1235.JPG
– אז שימו לב לריכוז של עמית. הוא ממש השתדל ושפך את התערובת לתבנית בדיוק רב
img_1240.JPG
– ככה זה נראה לפני האפיה
img_1243.JPG
img_1245.JPG
img_1238.JPG
– והנה זה בא! אושר ללא גבול- יוצאים מהתנור (הקטנטנים):
img_1255.JPG
img_1249.JPG
ומתייבשים להם על הרשת (אחיהם הגדולים יותר):
img_1260.JPG
וככה זה נראה מבפנים!!!
img_1259.JPG

וכעת, למסקנות:
א) בעלת הבית מבקשת להדגיש לקהל הקוראים המצומצמים את כמויות האור שנראה בתמונות. לא, זה לא פלש ולא פוטושופ. היום היה בהיר ונעים (המממ- 6 מעלות!).
ב) אם אין לכם תבנית של קנאלים או של מאפינים קטנים- לא נורא. לרוץ!!! לעשות את המתכון המופלא הזה. בקטנים יצא קריספי וחמוד, ואילו בתבנית המאפין הרגילה יוצר עם מלאן רוטב בפנוכו. המתכון קל ופשוט, ושווה את ההמתנה המעצבנת של המקרר.
ג) שווה לעקוב אחרי הבצק האלים. אין אכזבות…

ספרו חוויות!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכון. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

7 תגובות על הקנאלאים של מאיה

  1. מאיה הגיב:

    ליבי נמס 😮
    תודה על התיעוד!!

  2. רונן הגיב:

    ליבך נמס? עשית לנו את היום… 😛

  3. מיכל שרון הגיב:

    נראה לי שאנסה. תודה על ההפניה לבלוג של מאיה

  4. דפנה אפשטיין הגיב:

    באמת שאני מלאת הערצה מהיצירות שלכם איזה סבלנות קשה להאמין שהבנים מקדישים זמן ורצינות מקווה שזה טעים כמו שזה נראה

  5. ronen הגיב:

    מה שבטוח שזה מסוג הדברים שלעולם לא היית טועמת…

  6. פינגבאק: קלסר המתכונים שלנו | קיץ אינדיאני

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s