שערוריה!

אי אפשר לתאר את השערוריה שפרצה הבוקר, כשהתעוררנו ליום מושלג! השלג לא היה בתחזית, ולכן בהתחלה טענתי שהשלג בחוץ לא קיים. נוטוב, אז יצאנו קצת מוקדם לבית הספר, והשתעשענו במחשבה שאולי יהיה snow day. הילדים מחכים ליום שבו לא יהיה ביצפר בגלל השלג.
img_1337.JPG
אז התחלתי בדרכי לעבודה… שלג מסביב, הבלמים מתקתקים כל פעם שאני עוצר (נפלאות ה4X4), ואחרי שעה אני במרחק 5 קילומטר מהבית!
הוחלט לעשות אחורה פנה, ולחזור לבית. בחוץ הכל לבן, אפילו המתקן להאכלת הציפרים שלנו עם קצת שלג…
img_1305.JPG
בבית מחכה לי במקרר הבצק ללחם הטוסקני מספר הלחם החביב של אורי שפט. (ממש כמו בתיה עוזיאל… במקרה הכינותי מראש)
לתנור, ואחורי 40 דקות בלבד… יאמי!
img_1339.JPG
img_1343.JPG

מאחר שהתעצלתי להעתיק לכם את המתכון ללחם הזה, אני מגיש כשירות לקוראים הבודדים של הבלוג את המתכון לפוקאצה של אורי (מוגש בחסות טכנולוגיית הPASTE & CUT, מאתרים אחרים ברשת)

פוקצ'ה זעתר של אורי שפט
המפגש בין שתי הערים הקדושות מחבר את רומא העממית עם הבייגלה והזעתר של ירושלים של מטה.
כמות: שש יחידות
הכנת הבצק: 20 דקות
התפחה: 90 דקות
אפייה: 15 דקות

חומרים להכנת הבצק (שוקלים את כל החומרים מראש):
850 גרם קמח חיטה לבן, מנופה (6.5 כוסות)
680 גרם מים קרים מהמקרר (3 כוסות)
10 גרם שמרים טריים (1 כף)
10 גרם מלח (1 כף מחוקה)
10 גרם סוכר (1 כף מחוקה)חומרים לציפוי הבצק:
שומשום, זעתר, מלח, מעט שמן זית

אופן הכנת הבצק:
יוצקים את המים הקרים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים את הקמח ולשים, בעזרת וו הלישה, במהירות נמוכה כשתי דקות לאיחוד החומרים. מוסיפים את המלח והסוכר. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד חמש דקות. עוברים למהירות גבוהה ולשים עוד חמש דקות לקבלת בצק רך מאוד וגמיש.

התפחה:
משמנים קערה במעט שמן זית ומניחים את הבצק. מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות, או עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו. מקפלים את הבצק למעטפה על ידי קיפול ארבעת הצדדים לאמצע. הופכים ומניחים בקערה, כך שהתפר פונה למטה. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות. מוציאים את הבצק, מניחים על שולחן עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו בעזרת סכין לשישה חלקים שווים. מקפלים כל חלק לשניים, חוזרים ומקפלים באותה צורה עוד ארבע פעמים (מקפלים ומסובבים רבע סיבוב על המשטח, מקפלים ומסובבים שוב). מניחים על משטח מקומח היטב, מכסים ומתפיחים עוד כ-30 דקות. כ-20 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-240 מעלות. מלהיטים בתנור תבנית אפייה הפוכה. מרפדים תבנית אפייה הפוכה נוספת בנייר אפייה, מקמחים קלות ומותחים עליה שתי פוקצ'ות. מפזרים על הבצק מלח, זעתר, שומשום ושמן ולוחצים אותם לתוך הבצק בקצות האצבעות.

אפייה:
מחליקים את נייר האפייה שעליו מונחות הפוקצ'ות אל התבנית החמה שבתנור. אופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מזליפים עוד קצת שמן זית ומצננים על רשת. חוזרים על אותה הפעולה עם שאר הפוקצ'ות.

הא, כן, מסקנות מהבוקר:
א) כדאי לא להתעלם מהשלג
ב) תמיד נחמד כשיש בצק במקרר
ג) חצובה, ומיד!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על שערוריה!

  1. Gilad Judes הגיב:

    אורי שפטלוביץ הוא אחלה גבר , גדלנו יחד באותה שכונה. אימו, מרגיט , היתה גננת שלי 🙂
    הוא קיצר את שמו לשפט ולאחר שחזר מדנמרק שם למד קונדיטוריה הוא הקים את המאפיה של ארקפה ואח"כ פתח טת המקום שלו
    סתם – קצת היסטוריה …

  2. דפנה אפשטיין הגיב:

    היי
    אני בשוק מהקור אצלכם.
    אצלנו נעים במשך היום אבל בלילה קר
    חג שמח טו בשבט הרבה פירות יבשים לאכול.
    נשיקות לכולם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s