רשומה מתגלגלת

נגיד שאתם גרים בארצות הברית, נגיד. ואתם הולכים לכם ורוצים איזה מגזין. נניח עולם הריצה, או Time Out NY, או Wired או כל מגזין אחר. אז אם אתם קונים אותו בדוכן, תשלמו נניח 5 דולרים. אבל… אם אתם עושים מנוי, אז תשלמו פר מגזין דולר אחד (ואולי אפילו פחות), שזה מעניין (למה זה מעניין? כי המודל העסקי פה פשוט לא ברור לי- אולי כשהם מוכרים מראש, הם יכולים להתחייב על פרסומות?).
בכל מקרה, לי כבר יש מנוי על עולם הריצה, ועל Time Out NY, ועדיין אני מתחבט לגבי הWired… עדיין לא עברתי למדיה החדשה- לIPAD, שנצפה יותר ויותר ברכבות. ובRUNNERS יש כתבות גם בנושא תזונה, ככה שאני מגיע כל פעם ביציאה תזונתית שונה ומשונה, כמו הקטע החדש של שימורי הסלמון
אז אתמול בערב פתחנו קופסת שימורי סלמון- ויחד עם 2 ביצים, פירורי לחם, עשבי תבלון (במקרה שלנו- פטרוצילה פטרוזיליה, ושמיר), נזרקו למחבת קציצות מאגניבות וטעימות.
הלך די טוב ביחד עם סלט שהורכב מיוגורט, מלפפונים, שמיר, אפרסק ובוטנים קלויים.

במקביל, התחלנו את הלחם של היום בערב:
– 200 גרם שאור
– ארבע וחצי כוסות קמח לבן
– כוס וחצי מיים
– 2 כפיות מלח
– כף סוכר

לשים בקיטשן אייד איזה 10 דקות, עושים איזה כדור, ושמים בקערה לשעה וחצי. שמים להתפחה בסלסילת ההתפחה (או סלסלה מקש עם מגבת), כשעל הלמעלה משפריצים ספריי שמן (PAM), ומכסים בשקית נילון ללילה. בבוקר שמים במקרר לעד שרוצים לאפות (נגיד עד יום יומיים). לוקחים איזה שעה לפני שרוצים לאפות, מוציאים מהאפסון, בינתיים מחממים תנור ל220 מעלות. כשהתנור חם, שמים בפנוכו, לא לפני שחורצים בסכין חדה (וחלקה) את הלחם – נגיד ככה

אם יש אבן אפיה, זה הזמן להשתמש בה! אם אין, פה זה גרושים, תבואו בהמוניכם. איך יודעים שהלחם מוכן? מוציאים מהתנור איזה 40-50 דקות אחורי ששמתם אותו, ודופקים לו בלמטה שלו. אם נשמע חלול, מוכן. ולא, לא להיות קצרי סבלנות ולא לבצוע אותו לפני חצי שעה מרגע הוצאתו מהתנור.

חוץ מזה גם אפיתי עוגה. אין מה לעשות, יש לי חולשה למתכונים של מאיה… (מבצק עלים שם משמאל). היום בערב נראה אם צדקתי….

בקיצור, כשלא מתאמנים, אוכלים… פלא שקשה לרזות?

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכון. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על רשומה מתגלגלת

  1. נתי הגיב:

    אני עכשיו קורא את chris anderson / Free
    הוא מסביר את התמחיר של 1$ לעיתון למנוי באיזשהו שלב בשליש הראשון של הספר.
    נראה לי שתהנה לקרוא אותו (רונן)

  2. roneno הגיב:

    לקחתי בספריה, אך טרם הספיקותי. נראה ספר מבטיח… איך שנינו מכוונים על אותו הדבר 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s