אלפא-חורף

סיפורנו מתחיל בסוף הפוסט שעבר, אחרי שהלכו האורחים, שלא לקחו עמם את הריח המזעזע של הטיגונג, נותרו בבית שאריות כמו בקבוק שמפניה משובח, בקבוק יין לא רע, ו-ליבת חלב*. ומה עושים עם ליבת חלב? נכון… הוזים על אלפחורסים קטנים ומשמינים. סיור קטן בנבחי האינטרטט, וידע מוקדם (ראו בפוסטים אחרים), והתלבשתי על מתכון של מאיה (הנה). אז… יהיה טעים.
ואם כבר מדברים על חורף, אז קר, קר שם בחוץ. היום התעוררנו לעידן חדש מופלא- עד עכשיו השלג שירד נמס מיד, אולם היום כבר הייתה בבוקר שכבת לובן פריכה שכיסתה את הכל. עמית, שלוקח על עצמו להיות שר החורף, ישר התעדכן בתחזית (יום שני צפויים ממטרי שלג, והילד פורח!). בחוץ היו מינוס 7 מעלות (או 20 פרנהייט, שזה נשמע יותר סביר, אבל זה לא באמת). המזל הוא שלא היו רוחות.
בצהריים, החלטתי לבקר בmadansui, שנמצאת ממש בפינת הבלוק הסמוך (נו, אולי 2 בלוקים). מסתבר שמבקר המסעדות המיתולוגי של NYTimes, סאם סיפטון ביקר שם, אהב ואפילו נתן כוכב (שזה כבוד גדול למסעדה שפשוט קופצים לאכול בה צהריים בפחות מ10 דולר).

איך שאתה מגיע, אתה מקבל כוס תה חמה (ישששש) וכוס מי קרח (לא רלוונטי בשלב זה). בתפריט יש תמונות לרוב הדברים. הפעם החלטתי להשתולל, ולא לקחת את הביבימבמבום (זוכרים?), אלה מרק עם קרפעלך (נו טוב, הקוריאנים המוזרים האלו קוראים לזה דימסם). מרגע השמע הגונג, קופצת עליך מלצרית חביבה, ומכסה את השולחן במלאן קישקושים קוריאנים חביבים

שכוללים קימצ'י, ועוגות אורז דביק, וטופו, וסלט עם מיונז, וירקות שאין לי מושג, ועוד רבות טובות ונצורות.
אחורי זה, מגיע המרק הענקי והטעים עם מלאן קרפעלך חביבים מהסוג הבשרי. חוץ מזה מסתתרות במרק אטריות זכוכית, וחתיכות בשר טעימות. זה מגיע עם אורז נחמד.
אחרי החשבון (9 וחצי דולר), הגיע גם תפוז לקינוח.

אושר גדול!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה התחלות, מתכון. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על אלפא-חורף

  1. גליה הגיב:

    אוי, בדיוק גם לי נשארה קופסה של ריבת חלב מהסופגניות, ועכשיו השאלה מה יותר גרוע למימדי המתרחבים: עוגיות אלפחורס, או ריבת חלב שכשאף אחד לא רואה אני אוכלת בכפית?

  2. roneno הגיב:

    את האלפחורס אוכלים כולם, כעת תעשי את החשבון…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s