תופחים, תופחים

מה היה לנו פה השבוע?
(בנוסף לסאגת האלפחורפים שהתרחשה בחמשישי שעבר)
ביום שישי, יסמין אפתה חלות (ואפילו היא טרחה לתרגם את המתכון לאנגלית, למאותגרי העברית שבינכם). בראשון, אפיתי לחמים על בסיס הקמח פורפניקל המופלא שמצאנו בארץ האמישים. יצאו 4 לחמים, מתוכם אחד אושפז במקרר. אחד נאכל במקום, אחד הוקפא, ואחד נלקח לעבודה.
ביום שלישי בערב יסמין אפתה עוד סיבוב של החלות, למסיבת סו"ש של הבנות במועדון האנגלית שלה, ואילו אתמול יובל ועמית עשו פיצות (לפי המתכון המצוין של דורעם מפה)
והיום בבוקר, התעוררתי בבעתה- נשאר לחם במקרר… וחבל, לא? אז הלחם נכנס לו לתנור, ויצא (אמנם לא איזה לחם ענקי, אבל יצא…).

בהמשך – מרק קובה של יסמין, אחרי שהצלחנו להשיג פה סולת סופסופ!
——————————–
והרי המתכון בתרגומו לאנגלית קלה
2 cups warm water
2/3 cup sugar
1 egg
1 1/4 stick butter (150 g)
2 Tbsp dry yeast
1 Tbsp salt
6 1/2 cups unbleached flour (1 kg)(& more as needed) (possibly 3 cups of whole wheat flour instead of 3 regular flour)
1 egg for topping (not necessary)
Preparation:
If you have mixer that can work with dough, put all the Ingredients in the mixer bowl, as it forms into dough let the mixer work five minutes. If the dough is still very sticky add a spoonful of flour while the mixer is still working.
If you don’t have a mixer, put all the Ingredients except the water in a mixing bowl. Gradually pour the water into the dough. Knead for 5 minutes until the dough becomes smooth and homogeneous. Cover the bowl with plastic wrap. Let it rise in warm place for 1 hour or more till it is doubled.
Divide into 3 or 4 loaves’ depending on the size of the loaf you want. Then divide into 3 pieces and braid it.
Let it rise in warm place for 1 hour or more till it is doubled.
Pre heat the oven to 350 f.
Mix the egg and brush it. Put in the oven till it light brown. About 25-30 m.

טוב שאני רץ ושוחה להוריד את כל הבלגן הזה… 🙂

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על תופחים, תופחים

  1. roneno הגיב:

    עדכוניישן:
    הקובה כבר מוכנה. כמו כן, נצפו אתמול יסמין ועמית עושים דובשניות גינגר ופקאן.

    חלאס! היום אסרתי על יסמין לעשות חלות.

  2. פינגבאק: קלסר המתכונים שלנו | קיץ אינדיאני

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s