היום הראשון של החורף…

היום זה רשמי! התחיל החורף (21 בדצמבר). חגיגות? לא- היה כבר קר יותר, ויהיה יותר קר מהיום.
לכבוד זאת, מוגש כשירות לציבור הקוראים מחווה לחורף- לינק למתכון מעניין שניסיתי- סינייה פטריות בבורגול (מפתיע, אבל אפילו לא רע!), ומתכונצ'יק לליקר דופדפנים (מכירים דופדפנים? זה האדום הזה החמוץ מתוק!) – רק שלפני זה, שיר חמוד שליווה אותנו השנה

(לשמוע ולראות. שווה צפיה)
והרי המתכונ(ציק)
– 400 גרם דובדבנים חרוצים (לא כאלו שמקבלים A בכל המבחנים, אלא כאלה שחרצתם אותם עם סכין), בלי הצ'וצ'ון הירוק שמציץ להם)
– כוס סוכר דק (כזה שטחנתם במתחנת התבלינים, או שקניתם)
– כוס ברנדי (אצלנו מוכרים בקבוקונים כאלו – במיוחד לבישולים מהסוג הזה)
– שלושת רבעי כוס הוודקה (אבסולוט הולך די טוב)

לערבב את הסוכר עם האלכוהולים, לראות שנמס (אני חשבתי שראיתי, אבל אחכ הצטברה שכבת צוכר למטה), להוסיף דובדבנים. לשים באיזה צנצנת, ולאשפז בארון. בשבועיים הקרובים לערבב מדי פעם. אחורי 3 חודשים, צריך להיות מוכן.

כמובן שעידכונים בהמשך.

מה עוד צפוי השבוע? הילדים יוצאים לחופשת סופשנה, ונלך בין השאר יחד להופעה "בעיר" של אלווין איילי במסגרת Highfive (תרגום למאותגרי הבלוג- 20 דולר לכל המשפחה, במקומות לא הכי טובים, אבל כרטיס רגיל היה עולה 80 דולר לאחד)- קשה להגיד שהילדים התלהבו מזה, אבל קצת קולטורה לא תזיק להם… (וחוץ מזה, אנחנו חייבים אותם כדי להכנס! תירוץ מצויין, לא?).

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכון. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על היום הראשון של החורף…

  1. מיכל הגיב:

    הכי נוח בעולם לנגן ככה על פסנתר

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s