קלסר המתכונים שלנו

אז לכל אחד יש קלסר או קופסא עם מתכונים אהובים שחוזרים על עצמם בבית. בסוף השבוע נערך משאל עם (כלומר, אני שאלתי את הבנים) לגבי המתכונים שהם היו שמים ב"ספר המתכונים המשפחתי" ולהלן התוצאות:
– עוגיות חנה- עוגיות שאמא של יסמין נהגה לעשות עם גבינה לבנה, ושנקראות על שמה. כשגילתה שאני אוהב אותן במיוחד, הייתה עושה לי נגלה מיוחדת.
– לחמניות השבת של יסמין- שנלקחו מאחותה של יסמין נירי. בכל פעם שיסמין עושה אותה, נירי נמצאת מסביב. האמת היא שפעם אכלנו אצל אהרוני עוגיות מדהימות, ביקשנו ממנו את המתכון, והן לא יצאו אותו הדבר. כשלקחנו את המתכון מנירי, הן יצאו טובות יותר.
– לחם השאור שלי
– הבייגלאים המפורסמים
חלות השבת (מתכון משולב) המשובחות של יסמין
עוגת השמרים של רחל מבורך– שהיינו זוללים בילדותי, ושהביאה לנו בשבעה של אבא שלי
– המשפריצה (כן, גם לנו יש מתכון בית לעוגת שוקולד משפריצה)
הקנלאים של מאיה
– ומתכון הבסיס המשובח שלנו לפיצה (מבית מדרשו של דורעם) (שימו לב- קל, פשוט, ולא צריך לחכות שעות!):
בצק לפיצה

כוס מים (אין צורך שיהיו חמימים)

כפית מלח

שתי כפות סוכר (אפשר גם דבש)

שלושארבע כפות שמן זית טוב

שלוש כוסות קמח לבן (אפשר להמיר אחת מכוסות הקמח בקמח מלא, בשביל הבריאות, הצבע ומי שאוהב – גם הטעם)

כף שמרים יבשים

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, או ישירות על משטח העבודה. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק גמיש, שאינו נדבק לידיים. יוצרים כדור ומניחים חזרה בקערה. לפיצה אפשר לוותר על תהליכי ההתפחה הארוכים. מנוחה של חצי שעה, שבה נכין את הרוטב ונחמם את התנור, תספיק לבצק (אם כי כמובן אין מניעה להתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו, ללוש שוב כדי להוציא ממנו את האוויר ולהמשיך משם).

אז שלשום בערב באו אלינו למסיבת פיגמות 10 ילדים – קבוצת הצופים של יובל (עמית הלך לישון בבית אחר – עם הקבוצה שלו). במקום להזמין פיצות, זה מה שעשינו לאכול…

אתמול לקחתי שארית בצק, שמתי עליה קצת מוצרלה צהובה, פרוסות מוצרלה לבנה, זעתר וש"ז, הופה לתנור, ונישנושישן הוגש ביחד עם הסרט… "טיסה נעימה"… זוכרים? פעם זה היה יותר מצחיק!!! (באנגלית זה נקרא אגב Ariplane!)
בתאבון!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכון. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על קלסר המתכונים שלנו

  1. גליה הגיב:

    מקסים. אבל אני חייבת להודות שהיום מצאתי חלה מושלמת בהול-פודס, טריה כאילו הרגע הכינו אותה בגן אלף לכבוד שבת. אפשר מתכון של העוגת שוקולד? לנו אין כזאת!

  2. מיכל הגיב:

    חזקים בפחמימות!

  3. koreho הגיב:

    אני יכול לשמוע אותך מדבר שאני קורא את הפוסטים שלך לפי הסגנון היחודי
    הרבה משפטים מתחילים ב"אז הלכנו….", "אז שלשום …." שלא נדבר על הדפקא דופדפנים ולישונג . יש גם את אינטרטנט ומזגאויר.
    אולי תמצא דרך להעביר גם את ריח המאפים דרך הבלוג – רעיון לסטארט אפ – העברת ריח (טוב) דרך האינטרנט. אחרי האקזיט נעשה גם משלוחי עוגות שמגיעות על אמת דרך היצ'טיפיפי 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s