חלומות ופיצה

באחד האמשים, אחרי שקיבלנו מכתב מאחת המורות של יובל על כמה שהילד עובד יפה, מנומס, חרוץ וכל שאר הקילוסין האלו, הוחלט שצריך לפרגן, ונלך לחגוג את המחמאות. כפר הרבה זמן שאני הוזה על איזה פיצריה ששמענו עליה דברים טובים, אז הנה הזדמנות! (בתקווה לעוד רבות אחרות בסגנון הזה).
אז נסענו לMaplewood, עיירה מנומנמת גם היא במרחק של איזה 20 דקות מהבית, ושם הלכנו למקום של ארתור. טוב, תראו – אם מחטטים באתר שם רואים שגם הניו יורק טיימס מחמיא להם, אז קטונו… אבל מה אני אגיד לכם? באמת אחת הפיצות המוצדקות ביותר שאכלתי. יין תביאו מהבית, ופיצה משפחתית וסלט יצאו לכם 30 דולר. חזרנו עם חיוך על השפתיים והבטחה לשוב בקרוב. אבל מה שחשוב זה שמאז אני הוזה על פיצות. ואחרי שסיפרתי לדנה שאמנם יסמין מבשלת, ואפילו טוב, אני מתעסק בהפקות ובחלומות, לא יכולתי לוותר על החלום, והנה הופקה לה פיצה שווה ביותר. וכמובן שפיטר ריינהרט מככב שוב- המתכון לקוח ממנו. וככה תעשו (ושימו לב שמי שמשקיע בערב שבת, יאכל פיצות בשבת בצהריים או בערב, אז קחו תזמן, או- תכננו מראש!)

5 כוסות קמח לחם
כפית ושלושת רבעי מלח
כפית שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
כוס ושלושה רבעים עד 2 כוסות מים בטמפ החדר

שמים את כל המרכיבים בקיטשנאייד, ולשים ל7 דקות. הבצק אמור להפרד מהדפנות של הקערה אבל למטה להיות קצת דביק.
מוציאים את הבצק מהקערה, וחותכים ל4 עד 6 חתיכות שוות. עושים מכל אחת כדור, שמים בתבנית גדולה, שפיץ של שמן כדי שלא ידבק לשקית, מכסים בשקית גדולה, ושמים לישון במקרר לפחות ללילה. שעתיים לפני שרוצים להכין את הפיצה, מוציאים מהמקרר.
מחממים את התנור להכי גבוה שיש לכם. אם יש אבן אפיה,ולנו הייתה אבל מרוב אושר על הפיצה, ומרוב שהיה לה חם כנראה, היא התפוצצה- כן, בפעם הרביעית שאנחנו הורגים את האבן אפיה שלנו…
מניחים הכי נמוך שיש.

20121225_132702

אם יש לכם את הקרש הזה שאיתו מכניסים את הפיצה- שמים עליו קמח תירס או סמולינה (שזה קמח אחר), ולוקחים כדור פיצה אחד. משטחים בתנועות סיבוביות (אני קצת זייפתי לעיתים עם מערוך), וכשמגיע לדי דק, מוסיפים את הרוטב, את הגבינות, והופס לתנור- 5-7 דקות יספיקו.
אם נשרף מלמטה- תעלו את האבן. אם מלמעלה- תורידו.
(longer version of the recipe is here http://www.101cookbooks.com/archives/001199.html)
רוטב לפיצה- קלי קלות.
קופסת עגבניות מרוסקות
5 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ יין אדום או מיץ מלימון
בזיליקום (אני שמתי 2 קוביות של קפוא דורות)
כף אורגנו
מלחפלפל

המבקרים היללו. הפיצות נגמרו. פשוט צריך להיות פחות ספונטניים והחיים לפעמים נראים אחרת…

20121225_132817

נסיים בברכת הו הו הו– לזכר חגיגות הכריסטמס שעברו בימים האחרונים. איך חגגתם? אנחנו החלטנו להיות מסורתיים הפעם, וככל אחינו היהודים, אכלנו סיני (וקצת יפני, כשעמית עמד והכין לנו סושי), וראינו סרט.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכון. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על חלומות ופיצה

  1. foodha הגיב:

    ממשיך להפציצות…אבן מאסו האופים והיתה לשבר כלי…
    סחטיין, ובהצלחה בהמשך הלימודים לדור הצעיר!

  2. עעע הגיב:

    אוי, נראה מעולה… ד"ש לכולם!

  3. עומר הגיב:

    נוטף כולסארול כמו שצריך נראה ביתי ומצויין – איטליה !

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s