"אז מה אתה עושה פרט ללחמים?"

שאל חבר בפייסבוק…
טוב, שאלה מצויינת. עובד (לא מעט), רץ (חצי מרתון מטורף בעוד פחות משבועיים, שאין לי מושג למה בכלל נרשמתי אליו, אבל זה כל הכיף), ומנסה להיות גם אבא…
אגב, זה לא שאני רץ כדי להמשיך לאכול, אלא נראה שהנאה מהאכילה חיה לה לא רע במקביל להנאה הגדולה מהריצה (והשחיה, והאופניים- כשלא כל כך קרררררררר פה!).

אבל אם כבר שאלת, הנה המתכון שלי לחלות, שההבדל שלו מההוא של יסמין (הנה) מבחינתי הוא שאין בו סוכר, ושהוא גם טעים פי עשר (לטעמי, אבל יש שטוענים אחרת, להם אנלא מקשיב). שימו לב- התפחה כפולה.

4 כוסות קמח
כפית מלח
כפית ושליש שמרים

2 חלמונים
2 ביצים
כוס עד כוס ושליש מים
2 כפות שמן (אני השתמשתי בשמן זית, לא חייבים).

מערבבים את היבשים. בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים. מוסיפים יבשים לרטובים ולשים 6 דקות בקיטשן אייד או יותר ביד. הופכים לכדור בצק, ושמים בקערה משומנת להתפחה ראשונה של שעה.
עברה השעה? יופי. לשים ביד שתי דקות, כדור, ולהתפחה שניה- שעה וחצי.

מחלקים ל6 חלקים שוים. (לא להתעצל אם יש לכם משקל, ולבדוק שהחלקים שוים). הופכים את החלקים לכדורים, ונותנים לנוח- רבע שעה. הופכים כל כדור למקל ארוך של בצק (40 סמ), ואם הוא מתעקש ומתקצר- תעבכו לכדור הבא, ואחרי 5 דקות תחזרו אליו. אל דאגה אם המקלות יהיו דקים ולא נראים כמו החלה הזאת:
חלות

מורחים בחלבונים שנשארו לכם קודם, מטיזים ספריי שמן (אם יש לכם, אם לא- תמרחו קצת שמן כדי שלא יתפס במגבת), שמים מגבת מטבח נקיה להתפחה של עוד שעה- שעה וחצי.

אחרי שתפח מספיק, להכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות. הריח יהרוג אתכם. אחרי 20 דקות, להזיז את המגש ב90 מעלות. שיצא שחום מכל הכוונים. עוד 15-20 דקות, ולהוציא לקירור על רשת (אפשר רשת תנור מיותרת, אפשר על הגז- אבל שווה לנקות קודם).

וכעת מבחן אופי. לחכות 30 דקות מינימום עד שמתקרר. לא לוותר על זה. אחרת החלה יוצאת רטובה ולא טעימה בפנוכו.

מה מתכון החלה האולטימטיבי שלכם? שלחו לי תמונות אם עשיתם את זה…

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s