על מנהגים חדשים וגלידות קורנפלקס

אז בשבועיים האחרונים סיגלתי לעצמי מנהג חדש. לרוץ בסנטרל פארק פעם בשבוע. במילא אני רץ לאחרונה די הרבה, אז 10 קילומטר בסנרטל פארק רק עושים לי טוב. וכמו שערן סיכם את החוויה, זה הולך ככה "מרכז העולם? האמצע שלו? אנחנו בדיוק שם!". המסלול מעניין, בסביבה ירוקה, ומזג האויר בשבועות האחרונים מדהים ומתאים לריצות שכאלו.
אז בפעם הראשונה שרצתי שם, נשלחתי על ידי מיס פייננס שאמנם לא התלהבה לאכול בורגרים. האמת, אני אהבתי. זול, יותר טעים בהרבה מshakeshake וחוויה אנטרופולוגית משמחת. אתה נכנס ללובי של מלון (מסריח מזיעה אחרי הריצה), ממש ליד הקבלה יש איזה וילון ענקי. מאחורי הוילון – מסתתרת מסעדונת "אוטנטית" שברור שהכל תפאורה, אבל נראת ממש טוב. בירה, בורגר, חמוץ ענקי. זהו.

בפעם השניה- שוב שלחה אותי אותה פיננסיירית למקום- הפעם – מומופוקו. מן באר קטנציק וצפוף. הפעם סרחון הזיעה היה קצת יותר משמעותי – אבל היה מספיק מרחק מהשכנים ככה שהם לא נראו כאילו זה מציק להם.

ביציאה משם- ראינו שמוכרים את הגלידה המושלמת (כמעט)- גלידת קורנפלקס!!! כמובן שזה עורר בי חשקים וצרכים, אז בסופשבוע (בנוסף לעוגת המוס לימון של אורנה ואלה), עמלתי על הפקתה של הגלידה האמורה.
cerealmilkicecream2
קורנפלקס מקורמלים:
——————-
280 גרם קורנפלקס
4 כפות סוכר
חצי כפית מלח (לא לפספס פה!)
60 גרם אבקת חלב
150 גרם חמאה נמסה

מערבבים סוכר, חמאה, אבקת חלב. מוסיפים לקורנפלקס, מערבבים שוב, מוסיפים את החמאה, ואז לתנור ב2 תבניות נפרדות ב130 מעלות ל30 דקות. נא לערבב באמצע- כדי שלא ישרף
(בסוף יצא לכם חצי קילו קורנפקס מקורמלים).

חלב בטעם קורנפלקס:
——————-
400 גרם קורנפלקס מקורמלים.
4 כוסות חלב

משרים את החלב עם הקורנפלקס לשעה. מסננים טוב טוב. זורקים את הקורנפקס לפח.

(באיזור ה1-2 כוסות חלב בסוף)

גלידה:
——
החלב ממקודם
כוס שמנת
חצי כוס סוכר
4 חלמונים
כפית וניל

הקורנפלקס המקורמל שנשאר (100 גרם)

מבברבים חלב, סוכר, וניל, מחממים לרתיחה קלה (כף עץ, מערבבים שלא יגלוש וכאלה). ברקע מבברבים את החלמונים. (אם אתם לא יודעים מה לעשות עם החלבונים, עשו כמונו. שימו במקרר לאיזה שבוע, ואז תזרקו לפח). אחורי שהחלב קצת רותח לו, קחו קצת חלב חם, ערבבו עם רביכת הביצים, ועשו זאת שוב ושוב, עד שבעצם הביצים התרגלו שחם להן. התרגלו? יופי. שימו את תערובת הביצים ביחד עם איזה חצי מהחלב החם בחזרה עם שארית החלב החם, ואז שוב לאש נמוכה. כעת אסור לפספס. מערבבים עם כף העץ עד שמאחורי הכף יש מן לבן כזה, שאפשר עם האצבע להוריד אותו ויהיה מן פס. (כלומר- התערובת התמצקה לה קצת, אבל לא נהייתה חביתה).
כעת מורידים מהאש, ומאשפזים במקרר לאיזה יום. שיהיה קר.
כשמוכנים לעשות את הגלידה, מוסיפים את השמנת, ולמכונה.
כשהמכונה מסיימת, לשים את הגלידה בפריזר לעוד איזה שעה.
מוציאים, בוזקים את הקורנפלקס, והופס- טיל לילדות!!!

בקיצור, שווה את הזמן וההשקעה. הילדים טוענים שזו הגלידה הכי טובה שעשיתי בחיי…

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s